Nepal

Palak Paneer

Nepalese keuken: Palak Paneer

Steeds een voltreffer voor wie wil kennis maken met de Nepalese of Indische keuken is Palak Paneer, een vegetarisch gerecht op basis van spinazie en kaas.

Elk restaurant heeft zo een beetje zijn eigen versie afhankelijk van de grillen en voorkeuren van de chef.

Als je heimwee hebt naar de Nepalese keuken kan je dit ook eenvoudig thuis bereiden. Je hebt niet echt speciale ingrediënten nodig behalve enkele specifieke kruiden die je ook in de supermarkt vindt.
De paneer (Indische roomkaas) wordt door sommigen vervangen door tofu of een ander soort roomkaas.

INGREDIENTEN VOOR PALAK PANEER

  • 1kg verse spinazie
  • 250 gram paneer (Indische roomkaas, te verkrijgen in exotische voedingszaken)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • komijnpoeder
  • gemberpoeder of gesnipperde verse gember
  • korianderpoeder
  • kurkumapoeder
  • geperste citroen
  • peper en zout
  • 150 ml zure room

HOE PALAK PANEER BEREIDEN ?

  1. Olie verhitten en de gesnipperde gember/ui / knoflook fruiten.
  2. Als deze glazig worden, koriander / komijn en kurkuma toevoegen
  3. Tomaat in kleine stukjes toevoegen
  4. Zet het vuur lager en voeg de zure room toe.
  5. Voeg de spinazie toe en roer goed om zodat de spinazie en de room goed kunnen insmelten.
  6. Met de mixer of blender kan je alles nu fijn mixen.
  7. Snij de roomkaas in plakjes of kleine stukjes. Je kan de roomkaas licht aanbakken en dan op de spinazie leggen of je kan hem laten insmelten met de spinazie.
  8. Af te werken naar smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  9. Palak Paneer kan je eten met rijst of platte broodjes.

Smakelijk !

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief