NEPAL OP MAAT

Langtang – Gosaikunda – Helambu

Vraag offerte Offerte

overzicht

De Langtang-regio is, na Everest en Annapurna, het 3de bekende trekkingsgebied van Nepal. Het ligt niet zo heel ver van Kathmandu en biedt een mooie staalkaart van alles wat een trekking in Nepal zo apart maakt. Je wandelt er door loof-en bamboebossen, doorkruist alpien terrein, staat oog in oog met witbesneeuwde bergreuzen en hebt een top-of-the-world ervaring op een hoge bergpas.

Langtang was het eerste Nationaal Park van Nepal waardoor er minder bossen gekapt zijn dan in andere gebieden. In het voorjaar staat alles er in een uitbundige bloei, in het najaar zorgen nevelslierten voor een mystiek tintje.

De trekking naar Langtang wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de heilige meren van Gosaikunda. Sportieve wandelaars kunnen nadien ook nog de indrukwekkende Laurebina-pas (4600m) oversteken om via de Helambu-vallei op nauwelijks 20km van het centrum van Kathmandu te eindigen.

De inspiratiereis die wij hier voorstellen omvat zowel Langtang, Gosaikuna als Helambu. Wij werken echter graag een trekking op jouw maat uit.

Hoogtepunten van deze reis

  • Gemakkelijk bereikbaar vanuit Kathmandu
  • Zeer gevarieerd qua landschappen
  • Kennismaking met de Tamang bevolking
  • Kyangin Gompa en Cherko Ri (5000m)

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

Kathmandu Stad verdient op zijn minst 1 dag voor een volledig bezoek. Met je privégids start je in de ochtend met een bezoek aan de grote hindoetempel van Pashupatinath. Een confrontatie met de vergankelijkheid want de hele dag door vinden hier traditionele crematies plaats. Verderop ligt Bodnath, een immense boeddhistische stupa die de cover van menig reisgids siert. Je waant je er even in Tibet. De namiddag wordt besteed aan een bezoek van Swayambunath, een tweede stupa van waar je een mooi zicht hebt over heel Kathmandu. Afhankelijk van waar je overnacht, kan je van hieruit door de kleurrijke volksbuurten van Kathmandu terug wandelen naar je hotel.

In de vroege ochtend vertrek je per wagen uit Kathmandu voor een vrij lange rit naar het startpunt van de trekking. Je verlaat de Kathmandu-vallei via een kleine bergpas en hebt vandaar al een eerste zicht op de Himalaya. Via Trisuli en Dunche arriveer je na een zestal uur uiteindelijk in het kleine dorpje Syabru Besi (1470m).

Langs de Langtang rivier gaat het door loof- en bamboebossen naar een plek met de toepasselijke naam ‘Landslide’. Hier vertrekt een pad dat je in enkele uren via Bamboo en Rimche naar Lama Hotel op zo’n 2400m zal brengen. Je wandelt grotendeels door de bossen met kans op het spotten van langoerapen.

Je klimt langzaam omhoog door de bossen, met af en toe een glimp van de Langtang Lirung. Bij de legerpost van Ghora Tabela, ooit een Tibetaanse nederzetting, kom je boven de boomgrens. Je wandelt nu grotendeels door uitgestrekte weidegronden waar herders tijdens de zomer met hun kuddes verblijven. Wat volgt is een stukje pijnlijke recente geschiedenis: je passeert de plek waar ooit het grote dorp Langtang was. In 2015 werd dit hele dorp tijdens de Grote Aardbeving bedolven onder rotsmassa’s. Het hele Langtanggebied was trouwens zwaar getroffen en de overlevenden hebben met man en macht gewerkt om alles weer op te bouwen.

Je klimt na Langtang Village nog een halfuurtje verder tot Mundu (3500m) waar na de aardbeving een aantal nieuwe lodges werden gebouwd.

Een korte, maar best inspannende dag, die je naar Kyangjin op 3800m brengt. Je bent er omringd door Himalayareuzen. De nederzetting heeft ook een kleine kaasmakerij en een boeddhistisch kloostertje. Je kan in de namiddag rustig wennen aan de hoogte of al een wandeling maken in de omgeving.

Kyangjin is een ideale uitvalsbasis om nog dichter bij de hoogste toppen te komen. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk, afhankelijk van je wensen en je conditie. Uitdagend is zeker de wandeling naar de top van Cherko Ri (5030m). Iets rustiger is een uitstap naar Kyangjin Ri (4850m) waar je recht voor de ijswand en gletsjers van de Langtang Lirung staat. Maar sommige trekkers installeren zich ook gewoon op een zonnig plekje om, met een boek, te genieten van een welverdiende rustdag.

Dalen gaat vrij snel. Je vertrekt na een rustig ontbijt en daalt via Langtang Village en Ghora Tabela in een 6u tot 7u af naar Lama Hotel. De tweede dag daal je verder langs het hoofdpad tot Pairo. Daar neem je een zijpad dat aftakt naar Thulo Syabru (2260m), het hoger gelegen zusterdorp van Syabru Bensi. Een aantal kleine lodges liggen er tegen een heuvelrug met zicht over de vallei en op de Langtang Himal.

Je stapt opnieuw grotendeels door indrukwekkende rodondendronbossen tot het plaatsje Sing Gompa. Aangezien je al goed geacclimatiseerd bent door je verblijf in Kyangjin, raden we aan om nog een eindje hoger te trekken tot bijvoorbeeld Laurebina Yak (3900m) of tot een van de gehuchtjes onderweg. Op die manier kan je de volgende dag zonder veel problemen doorstappen tot de heilige meren van Gosaikunda. In de zomermaanden verblijven er talloze pelgrims, maar voor wandelaar is het vooral een bijzonder mooie plek met zichten op o.m. Manaslu, Ganesh Himal en Langtang Lirung.

Je stijgt verder door een bar en onherbergzaam landschap tot je de top van de Laurebina-pas bereikt. Met 4610m is dit het hoogte punt van de trekking. Het hoeft niet gezegd dat de panorama’s bijzonder spectaculair zijn. Nadien volgt een stevige afdaling naar Ghopte (3440m). Je kruist regelmatig rivierdalen waardoor er, eigenaardig genoeg, ook klimwerk in de afdaling zit.

Je bent nu in de Helambu-regio, een zeer landelijk gebied. Een netwerk van wandelpaden verbindt de talloze dorpjes en landbouwnederzettingen. Ondanks zijn ligging op nauwelijks enkele uren rijden van het centrum van Kathmandu is Helambu verrassend authentiek. Een netwerk van paden verbindt de verschillende dorpen in de regio. Je kan hier dus gerust een week of langer trekken van dorp naar dorp. In een drietal dagen wandelen de meeste trekkers  via enkele lagere passen en door veld en bos naar Sundarijal. Van hieruit sta je in een klein uurtje terug in Kathmandu Stad.

Transfer naar de luchthaven en vlucht huiswaarts of verlenging

Een aangenaam sportieve trekking die gemakkelijk bereikbaar is van Kathmandu. De variatie in landschappen maakt het een prachtig alternatief voor Everest en Annapurna

Praktisch

De beste periode voor deze trekking loopt van eind september tot december en van februari tot mei-juni. In de wintermaanden trekt men vaak enkel door het lager gelegen Helambu.

Richtprijs: vanaf 1400

De prijs is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat.

In Kathmandu is er een uitgebreid aanbod van accommodaties: sfeervolle guesthouses, leuke boetiekhotels, comfortabele luxehotels en enkele gerenommeerde tophotels. We maken graag voor jou een selectie naar keuze.

Tijdens de trekking verblijf je in lodges in tweepersoonskamers (meestal met gemeenschappelijk sanitair). Alle maaltijden zijn tijdens de trekking inbegrepen.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route en de reisduur  graag aan aan je voorkeur.

Wie weinig tijd ter beschikking heeft, kan bijvoorbeeld enkel het Langtang-gedeelte doen (zonder Gosaikunda of Helambu). Wie meer tijd heeft, kan de zogenaamde Tamang Trail aan deze reis koppelen alvorens richting Langtang en Kyangjin te trekken. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden: contacteer ons gerust voor een aantal suggesties.

De trek is haalbaar voor gezonde wandelaars met een sportieve instelling. Vooral in de Langtang Vallei wordt er stevig geklommen, maar steeds langs goed begaanbare paden.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief